Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Mail ons

Wat doen wij

De Adviesraad voor Sport geeft, als onafhankelijk adviesorgaan, gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente Den Haag en met name de wethouder Sport. De Adviesraad richt zich daarbij op het gehele domein van bewegen en sport. De focus ligt op de sportieve uitdagingen waarvoor de gemeente staat, te weten de thema’s Sportdeelname, Sportinfrastructuur, Club ondersteuning en Topsport.


Samenstelling
De Adviesraad voor Sport bestaat uit maximaal 16 leden en wordt ondersteund door de secretaris. De leden worden geselecteerd op basis van hun sport gerelateerde expertise en netwerken o.a. via de politiek, het onderwijs, de topsport, het bedrijfsleven. Wie de raadsleden van de Adviesraad voor Sport zijn, kunt u vinden in het menu onder Leden.

Bestuur
Ron Jansen (voorzitter), Bart Volkerijk (vice-voorzitter), Elvira Stinissen (bestuurslid) en Karen Huizer (secretaris) vormen samen het bestuur van de Adviesraad voor Sport. Zij zijn verantwoordelijk voor het dagelijks functioneren van de Adviesraad. Hiervoor komen zij één keer per maand bijeen.

Werkgroepen
Voor de adviezen van de Adviesraad voor Sport wordt gewerkt met werkgroepen die de verschillende thema’s (Sportdeelname, Sportinfrastructuur, Club ondersteuning en Topsport) oppakken. Voor iedere werkgroep geldt dat deze getrokken wordt door een voorzitter met expertise van het betreffende thema en dat de werkgroep de ontwikkelingen op het betreffende thema proactief volgt. Indien gewenst kunnen externe experts uitgenodigd worden om bepaalde thema’s te verdiepen. De secretaris ondersteunt de werkgroepen bij hun activiteiten.

De Adviesraad voor Sport is in 1997 opgericht op initiatief van de gemeente en is opvolger van de Haagse Raad voor S...

Als Adviesraad voor Sport onderschrijven wij een gedragscode. Gedragscodes ...

De leden van de Adviesraad voor Sport komen circa 7 keer per jaar voltallig bijeen.

TERUG