Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Mail ons

Adviesraad voor Sport verwelkomt 4 nieuwe leden

Den Haag, 20 januari | Birgül Özmen, Monique van der Bijl, Chavelli Stolk en Ronald de Jong zijn benoemd als lid van de Haagse Adviesraad voor Sport. De vier nieuwe leden zijn donderdagavond voor het eerst aangetreden in de vergadering van de Adviesraad voor Sport. Zij zijn benoemd voor een periode van vier jaar.

Ron Jansen (voorzitter) over de komst van de nieuwe leden: “Elk nieuw lid brengt een eigen specialisme en groot netwerk mee. We verwelkomen een waardevolle aanvulling van vakkundige professionals, waarvan ik verwacht dat zij een positief kritisch en betrokken lid zijn. Het geeft onze raad de mogelijkheid om nieuwe ervaringen en kennis te vertalen naar adviezen voor bewegen en sport in onze stad. Daarnaast kunnen zij ook ieder bijdragen aan het vergroten van onze zichtbaarheid om daarmee onze adviezen en activiteiten verder te ontwikkelen.”

Birgül Özmen was sportwoordvoerder in de gemeenteraad (2014-2022). Birgül heeft ruime ervaring als beleidsadviseur bij de Rijksoverheid en diverse maatschappelijke functies vervuld voor o.a. Humanitas, Movies that Matter Festival. Zij heeft een brede blik op sport en weet, mede door haar culturele achtergrond, goed de verbindingen te benoemen die de sport in Den Haag verder kunnen brengen.

Ook Monique van der Bijl heeft ervaring in de Haagse gemeenteraad; zij was ook woordvoerder sport in de periode 2014-2018. Monique is betrokken bij diverse maatschappelijke initiatieven in de stad Den Haag, waaronder Let's Stick Together op het gebied van tophockey, en jeugdtheaterschool Rabarber. Met haar PR en communicatie ervaringen is zij ook in staat om het belang van bewegen en sport naar voren te brengen.

Chavelli Stolk is voormalig top-voetbalster bij o.a. ADO Den Haag. Zij was pionier in de professionalisering van het vrouwenvoetbal en heeft bijgedragen aan het opzetten van de Eredivisie Vrouwen. Na het stoppen van haar actieve sportcarrière is zij in het werkveld gestart als buurtsportcoach en als jongerenwerker in Den Haag. Chavelli heeft kennis van relevante ontwikkelingen binnen het welzijn en de sport en zicht op de mogelijkheden en de kansen hiervan in de verbeterwijken.

Ronald de Jong is een ervaren adviseur in public affairs en heeft brede ervaring in de publiek-private sector o.a. de gemeente Den Haag, ANWB en de Louwman Group. Tevens is De Jong voormalig (top)windsurfer en actief wedstrijd mountainbiker. Ronald heeft een brede maatschappelijke visie op mobiliteit – ook voor mensen met een beperking - en weet bewegen en sport met het bedrijfsleven te verbinden.
TERUG