Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Mail ons

Advies: ADO terug naar het Zuiderpark

In de afgelopen maanden heeft een aantal leden van de Haagse Adviesraad voor Sport gewerkt aan een advies over de sportvoorzieningen in het Zuiderpark en ADO.

Aanleiding is dat de adviesraad al langer ideeën heeft over het gebruik van de trainingslocaties bij Sportcampus Zuiderpark en de wedstrijden en trainingen voor ADO, ADO-jeugd en ADO vrouwenvoetbal. Het is één van de aanbevelingen in het Sportmanifest 2018-2022. Extra aandacht kreeg dit onderwerp toen ADO in de zomer van 2020 voor het eerste elftal op zoek moest naar een nieuwe trainingslocatie. Dit vanwege de vervanging van het kunstgrasveld voor natuurgras in het stadion. ADO vond een trainingsaccommodatie in Rijswijk, nét buiten de stadsgrenzen. De Haagse Adviesraad voor Sport ziet dit graag anders. Een werkgroep heeft in de afgelopen maanden hierover contact gezocht met direct betrokkenen en stakeholders.
In een uitgebreide adviesbrief aan de wethouder pleit de adviesraad voor een terugkeer van álle ADO-activiteiten naar het Zuiderpark met een zestal aanbevelingen. 

  1. 1. Ontwikkel een sportvisie voor Sportpark Zuiderpark als onderdeel van Den Haag Zuidwest
  2. 2. Stel een sociaal-maatschappelijk en –economisch programma op met ADO als aanjager
  3. 3. Zet ADO in als vliegwiel voor de positionering van de Sportcampus als kenniscentrum
  4. 4. Maak (snel) een duidelijke keuze voor het ruimtelijke scenario
  5. 5. Neem de regie en faciliteer het proces
  6. 6. Investeer in het sporthart Zuiderpark

Lees voor het volledige advies hier verder of download het rapport hiernaast. 

TERUG