Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Mail ons

Bezoek Adviesraad Living Lab Moerwijk-Noord juli 2024

Op donderdag 4 juli 2024 bezocht de Adviesraad voor Sport het Living Lab Moerwijk. Het Living Lab is een samenwerkingsverband waar S.C.S.V. De Ster, Hockey Club den Haag, sporttuin Moerwijk, gemeente Den Haag en de Haagse Hogeschool samenwerken aan een buurtsportvereniging. doel van deze samenwerking is om te experimenteren op welke wijze een positieve impact gemaakt kan worden in de wijk door middel van sport en bewegen.

Roel Buikema vertelde enthousiast over het ontstaan van dit initiatief, de aanpak en de experimenten die zij sinds 2023 hebben ondernomen. Het streven is om in 2026 een locatie te hebben die een sociale wijkfunctie/ontmoetingsplek is en wordt gedraaid door een buurtsportvereniging van, voor en door de buurt. In een interactieve discussie werden de kansen, uitdagingen en aandachtspunten van het Living Lab besproken en werden ideeën geopperd.

De Adviesraad voor Sport zal de ontwikkelingen van deze innovatieve samenwerking met interesse blijven volgen.

De Adviesraad voor Sport houdt regelmatig vergaderingen op sport- en beweeglocaties om zo goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het sport-en beweegdomein. Wil jij ook het verhaal van jouw vereniging / sportlocatie delen? Neem dan contact op met sportadviesraad@denhaag.nl


TERUG