Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Mail ons

Advies: ADO terug naar het Zuiderpark - UPDATE april 2024

Op 10 april 2024 hebben de gemeente Den Haag en ADO Den Haag aangekondigd dat een langgekoesterde wens in vervulling gaat: het eerste mannenelftal zal in de loop van het volgende seizoen weer gaan trainen in het Zuiderpark! Hiermee wordt het advies van de Adviesraad voor Sport uit 2021 werkelijkheid!

Sinds 2021 heeft de Adviesraad voor Sport het advies 'ADO terug naar het Zuiderpark' telkens weer onder de aandacht gebracht en het is mooi om te zien dat dit nu uitgevoerd gaat worden. Met deze ontwikkeling zal Den Haag Zuidwest een enorme boost krijgen op sportief, sociaal en maatschappelijk gebied.

Meer weten over het advies van de Adviesraad voor Sport uit 2021?

Lees hieronder de introductie van het advies uit 2021 en download hier het volledige advies.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In 2021 heeft een aantal leden van de Haagse Adviesraad voor Sport gewerkt aan een advies over de sportvoorzieningen in het Zuiderpark en ADO.

Aanleiding is dat de adviesraad al langer ideeën heeft over het gebruik van de trainingslocaties bij Sportcampus Zuiderpark en de wedstrijden en trainingen voor ADO, ADO-jeugd en ADO vrouwenvoetbal. Het is één van de aanbevelingen in het Sportmanifest 2018-2022. Extra aandacht kreeg dit onderwerp toen ADO in de zomer van 2020 voor het eerste elftal op zoek moest naar een nieuwe trainingslocatie. Dit vanwege de vervanging van het kunstgrasveld voor natuurgras in het stadion. ADO vond een trainingsaccommodatie in Rijswijk, nét buiten de stadsgrenzen. De Haagse Adviesraad voor Sport ziet dit graag anders. Een werkgroep heeft in de afgelopen maanden hierover contact gezocht met direct betrokkenen en stakeholders.
In een uitgebreide adviesbrief aan de wethouder pleit de adviesraad voor een terugkeer van álle ADO-activiteiten naar het Zuiderpark met een zestal aanbevelingen. 

  1. 1. Ontwikkel een sportvisie voor Sportpark Zuiderpark als onderdeel van Den Haag Zuidwest
  2. 2. Stel een sociaal-maatschappelijk en –economisch programma op met ADO als aanjager
  3. 3. Zet ADO in als vliegwiel voor de positionering van de Sportcampus als kenniscentrum
  4. 4. Maak (snel) een duidelijke keuze voor het ruimtelijke scenario
  5. 5. Neem de regie en faciliteer het proces
  6. 6. Investeer in het sporthart Zuiderpark

Lees voor het volledige advies hier verder of download het rapport hiernaast. 

TERUG