Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Mail ons

Werkbezoek Sportcomplex De Toekomst

Op vrijdag 11 oktober jl. bracht een aantal leden van de Adviesraad voor Sport een bezoek aan het trainingscomplex De Toekomst in Amsterdam. Onder begeleiding van de stad kregen wij een rondleiding en uitgebreide toelichting over het trainingscomplex De Toekomst; waar topsport en onderwijs op één locatie plaatsvinden en waar alle jeugd- , dames en meisjestalententeams van AFC Ajax samenkomen. Een prachtig voorbeeld hoe topsport in alle disciplines van en met elkaar leren. Een inspiratie voor andere steden. De Adviesraad voor Sport hoopt dat Den Haag ook zal volgen. Dit naar aanleiding van ons eerder uitgebrachte advies Huisvesting ADO in het Zuiderpark.

De Adviesraad voor Sport is voorstander om de trainingen van de Haagse BVO, de ADO-opleidingen voor de jeugd en het ADO vrouwenvoetbal samen te brengen op het trainingscomplex in het Zuiderpark. Het is één van onze aanbevelingen in het Sportmanifest 2018-2022. Met de oplevering van Sportcampus Zuiderpark in 2017 is er voor de voetballende en studerende topsporters- en talenten bij het ROC Mondriaan of bij de Haagse Hogeschool, een unieke situatie ontstaan om training en school optimaal te combineren.
In de afgelopen maanden heeft de Adviesraad voor Sport hierover gesproken met betrokkenen bij HFC Den Haag, Stichting ADO Vrouwen en de gemeente. 

Ontvangst en rondleiding op Sportcomplex De Toekomst

 

Toelichting op beleid damesvoetbal Ajax door Daphne Koster


TERUG