Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Mail ons

Ron Jansen nieuwe voorzitter sportadviesraad

Ron Jansen nieuwe voorzitter van de Adviesraad voor Sport

Op 12 oktober jl. tijdens de algemene ledenvergadering van de Haagse Adviesraad voor Sport nam Ron Jansen de voorzittershamer over van John van den Berg. De voltallige adviesraad was te gast bij de Haagsche Rugby Club waar John zijn laatste vergadering leidde. Met een speciale voorzitterspen en een mooie bos bloemen werd hij bedankt voor zijn voorzitterschap, waarvan de maximale termijn van 8 jaren, erop zit.   

Ron Jansen, huidig voorzitter van HVV Laakkwartier, werd als nieuwe voorzitter op vrijdag 7 oktober formeel gepresenteerd tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het ADO Den Haag stadion, waarbij zo’n tweehonderd sportbestuurders aanwezig waren. Ron Jansen liet daar weten: “Een eer en aansprekende uitdaging. Het is knap wat John van den Berg met de Adviesraad de afgelopen jaren heeft bereikt. Het is dan mooi als je het stokje mag overnemen. Ik mag trots zijn dat ik via mijn passie, de sport, dit soort vrijwilligerswerk voor de stad Den Haag mag doen. Ik vind het daarbij prettig om goede mensen om mij heen te hebben, want anders had ik deze functie niet aanvaard. Als je het dagelijks bestuur en de leden ziet, dan kom je veel expertise tegen. Juist al deze kennis wil ik verder uitbouwen en hiervoor iedereen in zijn kracht zetten”.

“Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met de gemeente, de bestuurders van de sportverenigingen en mijn mede bestuursleden”, sprak Ron Jansen. “Ik hoop op korte termijn met veel mensen kennis te maken, die mij nog niet kennen. Er komen diverse uitdagingen aan. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de energienota’s. Dat is een dossier voor de korte termijn die we met de gemeente positief kritisch zullen benaderen”.  

Naast Ron Jansen, nemen Elvira Stinissen, (voormalig topatleet Nederlandse Zitvolleybal Team en bronzen medaille winnaar bij de Paralympische Spelen in Beijing 2008) alsook Bart Volkerijk (voormalig directeur NBB, KNBSB en voormalig Nederlands honkballer) zitting in het Dagelijks Bestuur. John van den Berg blijft nog aan als adviserend lid voor een jaar. Dit om de opgebouwde kennis en het netwerk over te dragen aan het nieuwe bestuur.TERUG