Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Mail ons

Actueel

Een welkom aan de nieuwe burgemeester!
Leden van de Adviesraad voor Sport hebben ideeën uitgewerkt op welke wijze Den Haag invulling kan geven aan de titel Europese Sporthoofdstad 2022. Aan het binnenhalen van deze titel heeft voormalig-burgemeester Pauline Krikke haar steentje bijgedragen. 
Om de nieuwe burgemeester welkom te heten ontvangt hij onze felicitatie en succeswensen voor het vervullen van de nieuwe taak als burgervader van Den Haag. Daarnaast wordt de kersverse burgemeester geïnspireerd met suggesties voor de uitvoering van de titel 'Europese Sporthoofdstad 2022'. In optiek van de Adviesraad voor Sport is de titel dé kans om Den Haag positief en kansrijk op de kaart te zetten, zowel voor inwoners, bezoekers, ondernemers als bestuurders.

Aanbod aan wethouder Revis
Sinds 2018 vindt de Adviesraad voor Sport dat er méér aandacht voor beweeg- en sportfaciliteiten moet zijn in de bouwontwikkelingen in de wijk Binckhorst. Wethouder Revis stuurde ons daar onlangs een brief over, maar met de inhoud ervan is de Adviesraad voor Sport nog niet gerust gesteld. Vooralsnog blijven er zorgen over het ontbreken van voldoende kwalitatieve sportvoorzieningen en sportief ingerichte ruimte in de Binckhorst. Om niet alleen in woorden te spreken, maar ook daden te tonen, hebben wij wethouder Revis aangeboden actief mee te denken en te participeren in de planontwikkeling voor maatschappelijke- én sportvoorzieningen in de Binckhorst. Je leest ons voorstel hierbij. 

Corona-nieuws
De Adviesraad voor Sport blijft alle ontwikkelingen nauwgezet volgen en blijft graag in contact met Haagse sportaanbieders. Wij zijn altijd geïnteresseerd in aanvullende informatie of ideeën (sportadviesraad@denhaag.nl). Wij hopen samen met de Haagse sportsector een bijdrage te kunnen leveren aan een pakket van maatregelen dat ervoor zorgt dat ook de sport in Den Haag straks de draad weer op kan pakken. Lees verder in het Menu Corona-nieuws voor meer informatie.  

De Adviesraad voor Sport volgt de (beleids)ontwikkelingen rondom bewegen-en sport in onze stad op de voet. Met enige regelmaat benaderen we de burgemeester of wethouders met tips, adviezen en suggesties om bewegen- en sport te bevorderen. Lees hier verder voor de meest actuele adviezen. 

TERUG