Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Mail ons

29 mei - nieuwe noodverordening 29 mei COVID-19

De gemeente informeert Haagse sportclubs met informatieover de versoepelingen die voor sport zijn aangekondigd plus een aantal handige tips. 

De Adviesraad voor Sport blijft met regelmaat in gesprek met de wethouder over de wijze waarop de sport in Den Haag het beste ondersteund kan worden. Het vrijstellen van de huur voor sportverenigingen blijft bovenaan ons lijstje staan, extra ondersteuning in de vorm van duidelijk advies of extra handen alsmede een duidelijke, overzichtbare en snelle communicatie vanuit de gemeente aan de Haagse clubs. 

Ter informatie lees je hieronder de volledige brief van de gemeente aan Haagse sportverenigingen

 
 
     
 

Beste bestuurder,

Met deze nieuwsbrief willen wij je informeren over de versoepelingen die voor sport zijn aangekondigd plus een aantal handige tips.

Het is geweldig om te merken dat zoveel Haagse sportaanbieders op allerlei creatieve manieren weer van start zijn gegaan! Eerst voor de jeugd, nu ook weer volop voor volwassenen. Uiteraard hebben we met elkaar ook zorgen over de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportsector. We zullen alles uit de kast moeten halen om de sport er samen doorheen te trekken.

Verenigingen hebben zich massaal bij ons gemeld met vragen suggesties en voorstellen om het Haagse verenigingsleven weer op te starten. We proberen jullie zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Vaak lukt dit heel aardig en soms weten wij het ook niet en moet het verder uitgezocht worden. Het is dan fijn om te merken dat we echt samenwerken en samen de mogelijkheden verkennen.

Noodverordening 1 juni
Vandaag is een nieuwe noodverordening gepubliceerd. Hier vind je het gehele document.

Let op: Het Rijk heeft bepaald dat sportkantines en bijbehorende terrassen gesloten moeten blijven tot 1 juli. Voor een bepaalde groep is hiervoor een uitzondering gemaakt. Vanaf 1 juli mogen zoals het er nu voorstaat alle sportkantines waarschijnlijk weer open. Lees voor meer informatie de noodverordening.

Versoepeling
Daarnaast heeft de regering aangegeven dat sommige maatregelen voor sport worden versoepeld als de situatie rondom corona dat toelaat (ook terug te lezen in onze FAQ, link hieronder).

  • Vanaf 1 juni moeten alleen mensen van 19 jaar en ouder 1,5 meter afstand houden bij het samen sporten. Deze maatregel vervalt dus voor de leeftijdsgroep van 13 tot en met 18 jaar.

    Sportaanbieders kunnen naar eigen inzicht hun sportactiviteiten hierop aanpassen voor de leeftijdsgroep 13 tot en met 18 jaar, zij hoeven hiervoor geen contact op te nemen met de gemeente.
     
  • Vanaf 1 juli mogen sportscholen en fitnesscentra weer open. Mogelijk geldt dit ook voor binnensportverenigingen. Daarom werken NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten en de sportbonden samen aan protocollen voor de opstart van binnensport. 

U kunt contact opnemen met uw sportbond voor meer informatie. Uiteraard informeert de gemeente de Haagse binnensportverenigingen zodra er meer bekend is over een eventuele versoepeling van de coronamaatregelen voor binnensport.

  • Vanaf 1 juli mogen sportkantines weer open.

NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten en de sportbonden werken aan protocollen hiervoor.

U kunt contact opnemen met uw sportbond voor meer informatie. Uiteraard informeert de gemeente de Haagse sportverenigingen zodra er meer bekend is over de heropening van de sportkantines.

Op de website van de rijksoverheid vind je alle regels rondom sport. Hou ook deze website in de gaten voor updates over de versoepelingen.

De coronacalculator: 
Op basis van uw KVK nummer kunt u in een overzicht zien voor welke verschillende tegemoetkomingen u mogelijk in aanmerking komt. U vindt de coronacalculator hier: https://www.coronacalculator.nl

Huidige regels​
Uiteraard is het belangrijk om te wetken welke regels er op dit moment gelden. Dit lees je in onze FAQ.

Uiteraard kan je ook contact opnemen met je sportconsulent​ van Team Verenigingsondersteuning.  

Met vriendelijke groet,
Team Verenigingsondersteuning

 

 

 

TERUG