Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Mail ons

29 januari - Persbericht drie nieuwe leden verwelkomt

Den Haag, 29 januari | Elvira Stinissen, Rachid Najib en Nynke Lely-Straatsma zijn benoemd als lid van de Haagse Adviesraad voor Sport. De drie nieuwe leden zijn vandaag voor het eerst aangetreden in de (digitale) vergadering van de Adviesraad voor Sport. Zij zijn benoemd voor een periode van vier jaar.

John van den Berg (voorzitter) "De drie nieuwe leden brengen elk specifieke kennis mee én een groot netwerk. Het geeft onze raad de mogelijkheid om nieuwe ervaringen en kennis te vertalen naar adviezen voor bewegen en sport in onze stad. Met de gemeentelijke verkiezingen in het vooruitzicht zijn wij verheugd met de komst van deze drie zeer inspirerende nieuwe leden."

Elvira Stinissen is voormalig topatleet Nederlandse Zitvolleybal Team en bronzen medaille winnaar bij de Paralympische Spelen in Beijing 2008. Als paralympiër nam Stinissen zitting in de Atletencommissie van NOC*NSF en in het Internationaal Paralympisch Comité. Nu is zij beleidsmedewerker sport bij het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met als werkgebied sporten met een beperking.

Rachid Najib is opgevallen in zijn rol als ambassadeur van het Haags Sportkwartier en is een maatschappelijk betrokken persoon. Als bestuurder van taekwondo vereniging LaHaye is hij bekend met de taekwondo sport in Den Haag. Rachid is werkzaam als arbeidsdeskundige bij het UWV waar hij mensen met een beperking begeleidt naar een betaalde baan.

Nynke Lely-Straatsma is voorzitter van de Skateboard Federatie Nederland en professioneel belangenbehartiger bij de Sportvisserij Nederland. Nynke heeft diverse functies vervuld bij Haagse en landelijke sportorganisaties. Met haar PR en communicatie ervaringen is zij ook in staat om sport met het bedrijfsleven te verbinden.


De Adviesraad voor Sport adviseert gevraagd en ongevraagd de wethouder sport. Ook informeert de raad politieke partijen over speerpunten op het gebied van sport. De raad richt zich daarbij op het hele domein van sport en bewegen. Daarnaast doet de adviesraad onderzoek naar actuele sportonderwerpen. Om te weten wat er leeft in de sportwereld beschikt de Adviesraad voor Sport over een netwerk van sportorganisaties en organisaties op het gebied van bewegen. In de adviesraad zijn nu 17 personen vertegenwoordigd.

Per 1 januari bestaat de raad uit: John van den Berg (voorzitter), Pjer Wijsman (vice-voorzitter), Kees Mol (bestuurslid), Wendy van der Meijs (secretaris), Catharina Abels, Rob van Bokhoven, Wimar Bolhuis, Karen Bosch, Troy Douglas, Lisette van den Heuvel, Ron Jansen, Nynke Lely-Straatsma, Rachid Najib, Soraya Samuels, Elvira Stinissen, Carola Uilenhoed en Bart Volkerijk.
Pjer Wijsman treedt per 17 maart 2021 terug vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn. Eerder dit jaar nam Jafar Zareei afscheid na het bereiken van een eerste termijn. In het voorjaar moest de adviesraad plotseling afscheid nemen van Liliane Mandema vanwege een ongeneeslijke ziekte. Liliane overleed op 22 juni 2020.

 

 

TERUG