Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Mail ons

12 mei - Persbericht Nieuw lid gezocht voor de Adviesraad voor Sport

Nieuw lid gezocht voor de Adviesraad voor Sport - De Adviesraad voor Sport komt op voor de belangen van sportend Den Haag 

De adviesraad zoekt een nieuw lid met kennis van planologie en/of ruimtelijke ordening. Dat is hard nodig gezien de enorme bouwopgave van Den Haag. De adviesraad volgt die ontwikkelingen nauwgezet zodat er straks voldoende plekken overblijven om te bewegen en te sporten.

Komende jaren groeit onze stad flink, in aantal woningen, in aantal inwoners en qua infrastructuur. Dit heeft effect op de leefbaarheid en de mogelijkheden om te bewegen en te sporten. De Adviesraad voor Sport volgt daarom de bouwontwikkelingen op de voet. Dat vraagt om kennis van bouwontwikkelingen, ruimtelijke processen en een goed netwerk. Om die reden bouwt de Adviesraad voor Sport zelf ook verder. 

De taak voor de Adviesraad voor Sport is veelomvattend. Voorop staat het meedenken en adviserengevraagd en ongevraagd – over het beweeg- en recreatiebeleid van Den Haag. De raad is dan ook gesprekspartner van de wethouder Sport, Hilbert Bredemeijer, en houdt contact met de politieke partijen.

Voorzitter John van den Berg: “Wij kijken mee met alles wat met bewegen en sport te maken heeft. Van sportvelden tot zwembaden en van slim ingerichte openbare ruimte tot verdedigingssporten. Prioriteit nummer één is om de juiste kennis, expertise en netwerk binnen handbereik te hebben. Het geeft onze raad de mogelijkheid om nieuwe ervaringen en kennis te vertalen naar adviezen voor bewegen en sport in onze stad. Met de gemeentelijke verkiezingen in het vooruitzicht zoeken we nu versterking op het gebied van planologie, openbare ruimte of ruimtelijke ordening.”

Van den Berg roept sportliefhebbers met deze expertise op om te reageren op de vacature. “Dagelijks genieten vele Hagenaars van de kwalitatief goede sportvoorzieningen die onze stad rijk is. Als Adviesraad voor Sport houden we dat graag zo. Het is daarom van groot belang om bij de politiek de aandacht te blijven vragen voor bewegen en sport.”

De openbare belangstellingsronde voor deze positie is gesloten. De Adviesraad voor Sport staat altijd op voor het ontmoeten van betrokken bestuurders met een passie voor bewegen en sport in de breedste zin van het woord! Neem dan contact met ons op via sportadviesraad@denhaag.nl.


Noot voor de redactie: 

De Adviesraad voor Sport geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de wethouder sport. Ook informeert de raad politieke partijen over speerpunten op het gebied van sport. De raad richt zich op het hele domein van sport en bewegen. Ook doet de adviesraad onderzoek naar actuele sportonderwerpen. Om te weten wat er leeft in de sportwereld beschikt de Adviesraad voor Sport over een netwerk van sportorganisaties en organisaties op het gebied van bewegen. In de adviesraad zijn 16 personen vertegenwoordigd, waaronder John van den Berg (voorzitter), Ron Jansen (voorzitter vv Laakkwartier) Bart Volkerijk (oud-directeur Baseball- en Softballbond), Elvira Stinissen (voormalig paralympisch volleybalster), Nynke Lely-Straatsma (voorzitter skateboard federatie nederland), Rachid Najib (bestuurder taekwondo vereniging )

Wendy van der Meijs |  secretaris | sportadviesraad@denhaag.nl | 06-46715841

TERUG